Voedselallergie

Heb je last van voedselallergieën? Dan kan je bij mij terecht, zo kunnen we kijken wat je wel en niet verdraagt en hoe we deze voedingsmiddelen volwaardig kunnen vervangen.

Een allergie is niet hetzelfde als een intolerantie. Bij een allergie maakt het lichaam antistoffen aan tegen bepaalde eiwitten in voedingsmiddelen, bij een intolerantie gebeurt dit niet.

De meest voorkomende voedselallergieën moeten verplicht op de verpakking aanwezig zijn in vetgedrukt. Dit zijn volgende 14:

  1. Eieren
  2. Glutenbevattende granen (tarwe, rogge, gerst, haver, spelt, khorasantarwe/kamut)
  3. Lupine
  4. Melk (inclusief lactose)
  5. Sesamzaad
  6. Noten (amandelen, hazelnoten, walnoten, cashewnoten, pecannoten, paranoten, pistachenoten en macadamianoten)
  7. Zwaveldioxide en sulfiet bij concentraties van meer dan 10 mg SO2 per kilo of liter.
  8. Selderij
  9. Pinda
  10. Mosterd
  11. Vis
  12. Weekdieren
  13. Soja
  14. Schaaldieren

 


Afdrukken   E-mail