Allergie en intolerantie

Hits: 831

Hebt u net te horen gekregen dat u een voedselallergie of voedselintolerantie hebt, maar hebt u geen idee hoe je dit moet aanpakken?

Ik help u graag begeleiden om een zo normaal mogelijk eetpatroon te volgen zonder hetgeen waar u niet tegen kunt in de voeding.

 

De meest voorkomende zijn lactose-intolerantie of gluten-intolerantie (coeliakie). Dan is het dus de bedoeling om de lactose of gluten te vermijden zodat de darmklachten verdwijnen.

Ik help en geef advies over hoe je deze kan vervangen, waar je op moet letten bij het lezen van verpakkingen, recepten,...

 

Wat ook vaker voorkomt is dat u onverklaarbare diarree of andere darmklachten had en dat de arts een bloedtest heeft afgenomen om te kijken of daar iets uitkomt.

Deze kunt u meenemen naar mij om te gaan kijken wat er relatief is. Aan de hand van een eliminatie en provocatie dieet kunnen we ontdekken welke voedingsmiddelen u wel en niet kunt verdragen die 'allergisch' tekenen in uw bloed.

Maar hier kan het ook zijn dat u eens moet denken aan het prikkelbare darmsyndroom, u kunt een kijkje nemen op de pagina FODMAP om hier meer over te weten te komen. 

 

Indien u hooikoorts heeft, kan het ook zijn dat je te maken krijgt met een kruisallergie. Dit wil zeggen dat je allergisch reageert op bepaalde soorten fruit, waarin gelijkaardige eiwitten zitten als in die van de pollen waar u allergisch aan bent. 

 

 

 

Afdrukken