Voedingsadvies

Hits: 1478

Eerste gesprek

Tijdens een eerste consultatie worden uw huidige leef- en eetgewoonten bevraagd. Ook wordt een volledige lichaamsmeting uitgevoerd aan de hand van een bio-impedantie weegschaal (Tanita).

Aan de hand hiervan zal een individueel aangepast voedings- of dieetadvies worden opgesteld, rekening houdend met uw persoonlijke situatie en wensen.

U ontvangt na het gesprek via mail een persoonlijk voedings- of dieetadvies en een variatielijst waar u thuis mee aan de slag kunt.

 

Vervolgafspraken

Tijdens de daaropvolgende consulten wordt u verder begeleid bij het opvolgen van uw gewicht, eventuele ziekte / aandoening, voeding- en leefgewoonten.

Hierbij worden vragen beantwoordt, moeilijkheden besproken en praktische tips en adviezen gegeven, zoals recepten, tips bij restaurantbezoek, feestjes, feestdagen,… U bent zeker van een allesomvattende aanpak.

 

Afspraken in kader van dieetvoeding omwille van ziekte

Voor raadgevingen over dieetvoeding (omwille van ziekte) is een verwijsbrief van uw huisarts of specialist nodig. Dit is bij wet bepaald (KB78).
Het voordeel van een verwijzing is dat uw diëtist uw huisarts mee op de hoogte kan houden van de besproken therapie. Een analyse van uw recentste bloedresultaten is niet verplicht, maar kan wel helpen.

Afdrukken